Jovanović: Vučić bez strategije

Jovanović: Vučić bez strategije

BEOGRAD – Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je država Srbija mora da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali da je predsednik Aleksandar Vučić nesposoban da to učini, jer vodi politiku „od danas do sutra“ i bez ikakve strategije, ada je zarad vlasti „založio nacionalne interese po zelenaškim kamatama“, prenosi FoNet.

„Aljbin Kurti i albanska vlast u Prištini sigurno ne spremaju ništa dobro Srbima i oni su odgovorni za trenutne napetosti. Vučić se, međutim, ne snalazi se u ovoj situaciji, pa baca dimne bombe svakodnevnim dramatičnim nastupima da bi preusmerio pažnju javnosti sa velike ekonomske krize i poskupljenja, ali i sa onoga što Zapad stvarno zahteva od Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom“, rekao je Jovanović televiziji Nova S.

On je, kako u saopštenju navodi Narodna stranka ocenio da je predsednik Srbije „povukao ishitren i plahovit potez i kada je povukao Srbe iz kosovske policije, a nije vratio srpsku policiju na Kosovo i Metohiju, čime je napravio bezbednosno-pravni vakuum u kojem su Srbi ugroženi“.