Elon Musk pruža podršku Donaldu Trampu na političkom skupu u Pensilvaniji

Elon Musk pruža podršku Donaldu Trampu na političkom skupu u Pensilvaniji

Bogati tehnološki preduzetnik Elon Mask, koji je i izvršni direktor kompanija SpaceKs i Tesla, nedavno se pridružio bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu na političkom skupu u Batleru, Pensilvanija. Musk je podržao Trampa, nazivajući ga jedinim kandidatom koji može da sačuva demokratiju u Americi. Na skupu je istakao važnost predstojećih predsedničkih izbora, nagoveštavajući ozbiljne posledice ukoliko Tramp ne pobedi. Ovo je bio prvi put da se Mask pridružio Trampu na političkom događaju, što je izazvalo dosta pažnje javnosti.

Elon Mask je pokazao podršku Trampu noseći crni kačket sa Trampovim sloganom „Učinimo Ameriku ponovo velikom“, ističući se kao „Dark MAGA“. Njihovo zajedničko pojavljivanje označilo je rastući savez između njih dvojice uoči predsedničkih izbora. Mask je čak formirao super PAC koji podržava Trampa, a ovaj je najavio da bi Maska izabrao za vođu komisije za efikasnost vlade ukoliko se vrati na čelo Bele kuće.

Na skupu, Mask je pokušao da prikaže Trampa kao borca za slobodu govora, optužujući demokrate da žele da ograniče slobodu izražavanja, pravo na nošenje oružja i pravo glasa. Kritikovao je pokušaj Kalifornije da zabrani zahtev za identifikaciju birača, ističući to kao jedan od problema koje treba rešiti. Skup je održan na istom imanju gde je Tramp preživeo pokušaj ubistva, što je izazvalo dodatnu emotivnu atmosferu.

Nekoliko članova porodice ubijenog Korija Komperatora prisustvovalo je skupu, zajedno sa drugim učesnicima i političarima. Bivši predsednik je okupio podršku oko sebe, uključujući svog potpredsednika Džej Di Vensa, sina Erika Trampa, snaju Laru Tramp i druge političare iz Pensilvanije. Ova okupljanja imaju veliki značaj u političkom kontekstu, posebno uoči predstojećih izbora.