Džej Di Vens ponovo odbija da kaže da je Donald Tramp izgubio na predsedničkim izborima 2020

Džej Di Vens ponovo odbija da kaže da je Donald Tramp izgubio na predsedničkim izborima 2020

Republikanski potpredsjednički kandidat Džej Di Vens je u sredu ponovo odbio da kaže za koga veruje da je pobedio na predsedničkim izborima 2020. godine.

Vens, koji je govorio u Mičigenu dan nakon debate o potpredsedničkom kandidatu demokrata Timu Valzu, upitan je o razmeni tokom sučeljavanja u utorak uveče kada je odbio da prizna da je Džo Bajden pobedio u predsedničkoj trci pre četiri godine.

„Pa vidite, evo jednostavnog razloga: mediji su opsednuti pričanjem o izborima od pre četiri godine“, rekao je Vens. „Fokusiran sam na izbore za 33 dana jer želim da izbacim Kamalu Haris sa funkcije i da se vratim zdravorazumskoj ekonomskoj politici.“

Vens je potom govorio o potrebi sigurnih izbora i rekao da veruje da će izbori 2024. biti „najbezbedniji i najbezbedniji izbori“.

Trampovo poricanje njegovog gubitka na izborima 2020. bilo je gorivo za veći deo njegove kampanje i prihvatanje toga bio je ključni test za one koji se nadaju njegovoj podršci. Njegovi napori da poništi gubitak doveli su do federalne krivične prijave, za koju se izjasnio da nije kriv, i do razlaza sa svojim prethodnim potpredsednikom, bivšim potpredsednikom Majkom Pensom.

Tramp je vršio pritisak na Pensa da poništi Bajdenovu izbornu pobedu dok je predsedavao ceremonijalnom overom rezultata 6. januara 2021. Pens je to odbio, a kada su izgrednici upali na Kapitol, neki su skandirali da žele da „obese Majka Pensa“.

Na sceni debate u utorak uveče, Volc je izneo kampanju pritiska protiv Pensa, navodeći razlog zašto je Vens bio na sceni umesto Volza.

Volc je takođe pitao Vensa da li je Tramp pobedio na izborima.

„Fokusiran sam na budućnost“, odgovorio je Vens.