Počela obuka kontrolora opozicije za lokalne izbore u Jagodini

Počela obuka kontrolora opozicije za lokalne izbore u Jagodini

Obuka kontrolora za redovne lokalne izbore u Jagodini krenula je u subotu u centralnom gradu Pomoravskog okruga.

„Instruktažu za 70 budućih kontrolora lokalnih izbora, dela jagodinske opozicije, održala je Irena Ljubomirović, članica Gradske izborne komisije Beograda, koja se više decenija bavi obukom kontrolora širom Srbije. Demokratska stranka zastupa stav da niko ne može biti kontrolor ko nije bar jednom prošao obuku“, kaže Maja Radojičić, predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke u Jagodini i kandidatkinja jednog dela opozicije za gradonačelnicu Jagodine.

Maja Radojičić ističe da je „cilj same Demokratske stranke da edukuje 250 kontrolora za 91 biračko mesto na teritoriji grada Jagodine, koji će biti stavljeni i na raspolaganje političkim partnerima sa kojima će Demokratska stranka biti u koaliciji na redovnim prolećnim lokalnim izborima u Jagodini“.

Cilj instruktaža za kontrolore je da se na najbolji način zaštite volja građana, dodaje Radojičić i zaključuje:

„Prema planu imaćemo još najmanje tri instruktaže, a naredna će biti za dve sedmice. Bez obzira što redovni lokalni izbori nisu raspisani i ne zna se da liće ih, pod ovakvim uslovima, uopšte biti, smatramo da ne može biti loše da se ovo vreme iskoristi na najbolji mogući način, kao vid pripreme zasnovan na iskustvima kontrolora i kolega sa pokradenih izbora 17. decembra 2023. godine“.