Petković: Za dva dana u Briselu, na stolu ZSO

Petković: Za dva dana u Briselu, na stolu ZSO

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najavio je da će za dva dana u Briselu biti nastavljeni razgovori sa Prištinom o tekstu statuta ZSO što je, kako je rekao, prvi korak u formiranju ZSO.

On je na konferenicji za medije ristakao da je na današnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakomrazgovarano o deeskalaciji na KiM, ali i o i o svim drugim temema u okviru onih sporazuma koji su potpisani ili pak dogovoroni u okviru dijaloga Beograda i prištine.

Dodao je da je razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Lajčaka bio ozbiljan, i da ga je predsednik upoznao o težini situacije sa kojom se suočavaju Srbi na KIM.

Prema njegovim rečima, predsednik je Lajćaku dao i podatke i činjenice o dnevnoj ugroženosti Srba i eskalatornim potezima Kurtija.

Podsetimo, Lajčak se ranije danas sastao sa direktorom Kancelarije za KiMPetrom Petkovićem.

Lajčak je prošle nedelje boravio u Prištini, gde je istakao da je cilj njegove posete da postavi temelje za predstojeći sastanak glavnih pregovarača, a koji je najavljen za16. novembar.