Petković: Priština nastavlja policijsku okupaciju severa AP KiM, zauzela zgrade srpskih institucija

Petković: Priština nastavlja policijsku okupaciju severa AP KiM, zauzela zgrade srpskih institucija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština nastavlja policijsku okupaciju severa Autonomsne pokrajine Kosova i Metohije, a da je za te namere sada namenila i otetu zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj su se nalazili Kancelarija za KiM, Pio fond, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad Vučitrn, saopštila je Kancelarija.

Ova zgrada u Bošnjačkoj mahali protivpravno je i uz duge cevi od Srba oteta 30. avgusta, a radnici koji su svoj životni vek u njoj proveli pružajući jednako usluge svima isterani su sa svojih radnih mesta, da bi se u nju sada uselila policija premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Pri tom ovu protivpravnu odluku doneli su nelegitimni Kurtijevi odbornici u opštini za koje na izborima nijedan Srbin nije glasao, rekao je Petković i dodao da je odluka direktno uperena protiv srpskog naroda na severu AP KiM i predstavlja novi potez kojim Kurti krši Briselski sporazum s obzirom na to da Kurtijeva monoetnička policija nema šta da traži na severu pokrajine ni po jednom slovu ovog dokumenta.