Petković: Glasalo 1.566 Albanaca i 13 Srba, potpuni fijasko vlasti u Prištini

Petković: Glasalo 1.566 Albanaca i 13 Srba, potpuni fijasko vlasti u Prištini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je na lokalnim izborima na severu KiM, koje je organizovala Priština, glasalo 1.566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti. Glasalo je 449 Albanaca manje u odnosu na prethodni izbore, očigledno je da su izbore bojkotovali i Albanci, naveo je Petković.

„Prethodnih dana su apsolutno na sve načine pokušavali da nateraju srpski narod da izađe na ove izbore i da zapravo ovim izbornim procesom okupiraju ceo sever Kosova i Metohije“, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je, na osnovu podataka koje ima, saopštio da je glasalo 1.566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti, što je 0,029 upisanih srpskih birača na severu KiM.

Petković je precizirao da su na severu Kosovske Mitrovice glasale dve osobe srpske nacionalnosti, u Leposaviću sedam, u Zvečanu četiri, a nijedna u Zubinom Potoku.

Broj upisanih birača na Severu je 45.095, naveo je Petković, napominjući da je Priština dodala 1.345 birača u odnosu na prethodne lokalne izbore.

„Glasalo je 449 Albanaca manje u odnosu na prethodni izbore. Očigledno je da su izbore bojkotovali i Albanci“, ukazao je Petković.

Ocenio je da to predstavlja „potpuni fijasko“ premijera i predsednice privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija i Vjose Osmani.