Brnabić: Otklonjena opasnost od sankcija

Brnabić: Otklonjena opasnost od sankcija

Predsednica Vlade Ana Brnabić izajvila je kako joj se čini da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Granadi uspeo da otkloni neposrednu opasnost od uvođenja sankcija Srbiji.

„Najvažnija poruka svim našim građanima je da je predsednik Vučić u Granadi uspeo da obezbedi da Srbija bude sačuvana“, rekla je Brnabić u jutarnjem programu TV Pink.

Ona je ocenila da su vremena i dalje teška i da kriza nije prošla, da dolaze pritisci iz regiona, pre svega iz Hrvatske, da se situacija na Kosovu iskoristi da se uvedu sankcije Srbiji.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izajvila je danas kako ne veruje da će biti prijema novih članica Evropske unije do 2030. godine, koju je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pomenuo kao godinu kada se treba spremiti za proširenje.

„Mislim da su potrebne prvo reforme EU. Da li će biti nakon toga? Ne znam, nisam preveliki optimista. Ali, to ne znači da mi treba da odustanemo od evropskog puta“, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je rekla da se predsednika Evropske komisije Ursula fon der Lajen ozbiljno bavi proširenjem i da veruje u agendu proširenja uključujući i Zapadni Balkan, ali da ima i skeptičnih država unutar EU, a da sve čalanice moraju da se saglase o proširenju.