Opozicija: Potvrđeno da je SNS izgubila većinu u Čačku

Opozicija: Potvrđeno da je SNS izgubila većinu u Čačku

Opozicione izborne liste u Čačku saopštile su danas da su odnele pobedu u tom gradu na proteklim lokalnim izborima, jer je uvidom u kompletan birački materijal sa sva 104 biračka mesta potvrđeno da je „Srpska napredna stranka (SNS) sa svojih devet satelita izgubila većinu“.

„Uvidom u kompletan birački materijal na sva 104 biračka mesta, koji su 6. i 7. juna izvršili ovlašćeni predstavnici naših izbornih listi, dokazali smo da je SNS, zajedno sa svojih devet satelita, osvojila ispod 50 odsto glasova i da je opozicija pobedila u Čačku“, navele su opozicione liste u Čačku u zajedničkom saopštenju, koje je preneo Pokret Dveri.

Prema navodima opozicije, da se nešto čudno dešava sa izbornim rezultatima bilo je jasno već u izbornoj noći kada je gradonačelnik Čačka Milun Todorović proglasio pobedu SNS sa 53,3 odsto, da bi posle 24 sata ćutanja Gradska izborna komisija (GIK) objavila da je lista broj 1 osvojila jedva 50,25 odsto.

„Todorovićeva lažna vest sa tri odsto glasova više za vladajuću stranku bila je očito samo početak pokušaja izborne krađe jer je kompletna vlast u našem gradu ostala u manjini. Očito se nakon završetka glasanja krenulo u falsifikovanje zapisnika i izbornih rezultata u GIK“, navela je opozicija.

Prema navodima opozicije, prilikom kontrole biračkog materijala njeni predstavnici pronašli su i su i zabeležili brojne neregularnosti: nevažeće listiće među glasovima za SNS, glasove za opoziciju među nevažećim listićima i među glasovima za SNS, protivzakonite i falsifikovane potvrde za glasanje van biračkog mesta, isto lice koje je glasalo i na biračkom mestu i van biračkog mesta, istim rukopisom popunjeno i potpisano više zapisnika na različitim biračkim mestima u selima, biračko mesto na kome je trećina birača glasala van biračkog mesta, pa čak i nezakonite spiskove ko je glasao a ko nije i poruke stranačkoj centrali SNS koga treba zvati i pritiskati da izađe na izbore, koje su očito greškom ostale u biračkom materijalu i otkrile čime se sve služila aktuelna vlast…