O’Brajan: Beograd i Priština da reše problem pod okriljem EU

O’Brajan: Beograd i Priština da reše problem pod okriljem EU

Beograd i Priština moraju da se posvete rešavanju problema u okviru dijaloga koji vodi EU, kaže pomoćnik državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajan. Navodi da je nesprovođenje ranijih sporazuma izgubljena prilika za obe strane.

Pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajan izjavio je da Beograd i Priština moraju da se posvete rešavanju problema pod okriljem Evropske unije (EU).

Osvrćući se na izveštaj visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja, O’Brajan je rekao da obe strane moraju ponovo da se posvete traženju mogućnosti u okviru dijaloga koji vodi EU.

„Sastanci Borelja sa (predsednikom Srbije) Aleksandrom Vučićem i (premijerom privremenih prištinskih institucija) Aljbinom Kurtijem naglašava kako strane moraju ponovo da se posvete rešavanju problema i traženju mogućnosti u okviru dijaloga koji vodi EU. Nesprovođenje ranijih sporazuma je zaista izgubljena prilika za obe strane“, napisao je O’Brajan na Iksu (Tviteru).