Nestorović: Danas odluke vezane za nove izbore

Nestorović: Danas odluke vezane za nove izbore

Naš stav o koalicijama na nivou Beograda ostaje nepromenjen – ne ulazimo ni sa kim u koalicije, a nemiri u prestonici nisu bili pokušaj Majdana, već samo „štih proba“ kaže za Sputnjik dr Branimir Nestorović koji napominje da nema Tviter nalog i da poruke objavljene tamo nisu njegove.

Za ponavljanje izbora potrebno je animirati naše pristalice i treba da se dogovorimo kako da nove izbore iznesemo organizaciono. Zato će na današnjem sastanku rukovodstva pokreta biti odluka o organizacionim pitanjima koja se tiču ponavljanja izbora u glavnom gradu Srbije, kaže naš sagovornik.

Dr Nestorović upozorava da on nema nalog na društvenoj mreži Iks, odnosno na Tviteru. Podsećamo, tokom vikenda, brojni mediji pozivali su se na navodni Tviter nalog dr Nestorovića i izjave koje su na njemu objavljivane citirali su kao da se zaista radi o autentičnom nalogu.

On dodaje da su se neki mediji sa lažnim Nestrovićevim Tviter nalogom „svađali“ i ranije.

Prema njegovim rečima, na nedeljnim protestima u Beogradu pokušano je, kako kaže da se nešto uradi, ali nije se radilo o pokušaju Majdana.

Zna se šta je Majdan – ako dođe do upotrebe vatrenog oružja i žrtava, a pokret „Mi – glas iz naroda“ u tom slučaju će se opredeljivati, kako Nestorović kaže, u zavisnosti od situacije.

Dr Nestorović nema lepših reči za koaliciju „Srbija protiv nasilja“ – oni će, kako kaže, propasti jer će izgubiti podršku onih koji su stvarno pomislili da se radi o organizaciji koja se bori protiv nasilja u Srbiji.