Ministarka Obradović: Od danas stroge kontrole i inspekcijski nadzor u Guči

Ministarka Obradović: Od danas stroge kontrole i inspekcijski nadzor u Guči

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović najavila je danas da će tokom Sabora trubača u Guči biti stroge kontrole i pojačan inspekcijski nadzor poštovanja mera za sprečavanje i suzbijanje korona virusa.

„Na terenu će biti oko 30 republičkih i lokalnih inspektorskih timova, koji će osim kontrole iz svojih osnovnih nadležnosti, vršiti i vanredni nadzor poštovanja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19“, rekla je Obradović nakon današnje sednice Saborskog odbora u Guči, prenelo je ministarstvo.

Ona je istakla da joj je bilo posebno važno da inspekcije budu „maksimalno prisutne i svesne rizika“, ali i da posetioci Sabora prate sva uputstva organizatora i odgovorno se ponašaju.

Ona je istakla da je Sabor trubača, koji ove godine slavi 60 godina postojanja, od izuzetnog značaja za kulturu i ekonomiju tog regiona, kao i promociju srpske tradicije, zbog čega je važno da bude održan, ali uz restriktivan pristup i poštovanje svih epidemioloških mera.

Obradović je uputila apel svim posetiocima i učesnicima Sabora, ali i žiteljima Guče i okolnih mesta da poštuju epidemiološke mere i pridržavaju se principa odgovornog ponašanja.