Milićević: Srbiju čekaju teška iskušenja, promena na čelu SPS ne bi bila dobra

Milićević: Srbiju čekaju teška iskušenja, promena na čelu SPS ne bi bila dobra

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević ocenio je da Srbiju u narednoj godini očekuju „teška iskušenja i izazovi“ i da zbog toga, ni po stranku, ni po državu, ne bi bila dobra promena na čelu SPS.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je u izbornoj noći 17. decembra, na kojima je njegova stranka osvojila 6,55 odsto glasova, da nije zadovoljan postignutim rezultatom i da će u narednom periodu biti razmotrena eventualna promena rukovodstva SPS.

Milićević je za današnje izdanje lista Srpski telegraf rekao da će u narednom periodu biti analizirani uzroci takvog rezultata, biti donete odluke o budućem radu, ali izrazio uverenje da „neće dozvoliti odlazak Ivice s čela partije“.

Prema njegovim rečima, SPS je državotvorna partija koja je za 33 godine, koliko postoji, „jasno pokazala i dokazala šta joj je ideologija i šta su joj prioriteti“.

„Imali smo uspone i padove, ali nikada nismo bili protiv Srbije i nismo izdali svoj narod. Predsednik SPS Ivica Dačić, kao odgovoran političar, jasno je izrazio spremnost da nastavimo koaliciju sa SNS i ubuduće da bismo radili na napretku zemlje i očuvanju vitalnih nacionalnih interesa, u čemu ima apsolutnu podršku kako moju lično, tako i celog rukovodstva“, rekao je Milićević.