Predsednica Zavetnika: „Skandalizovana sam izjavama opozicije da neće biti beogradskih izbora“

Predsednica Zavetnika: „Skandalizovana sam izjavama opozicije da neće biti beogradskih izbora“

Predsednica Srpskog pokreta Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, izrazila je večeras svoje zgražavanje nad izjavama predstavnika opozicije koji tvrde da beogradskih izbora neće biti.

Tokom gostovanja u emisiji „Hit Tvit“ na TV Pink, Đurđević Stamenkovski je ocenila takve izjave kao skandalozne i istakla da bi nad onima koji ih daju trebalo primeniti zakon.

„Pitanje je šta znači kada neko izjavi da neće biti izbora? Da li će ljude zaustavljati, vezivati ili sprečavati da pristupe biračkim mestima?“, upitala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je naglasila da u Srbiji treba dosledno primenjivati zakone i da bi oni trebalo da budu jednaki za sve.

Đurđević Stamenkovski je izrazila mišljenje da takvi stavovi opozicionih stranaka, koji se protive logici, vređaju inteligenciju njihovih birača i da zbog toga gube podršku.

„Ističem da moramo garantovati da će izbori biti fer, demokratski i da ih niko neće sprečiti“, naglasila je ona.

Govoreći o preporukama Organizacije za demokratiju i ljudska prava (ODIHR), Đurđević Stamenkovski je istakla da bi ih trebalo primeniti, ali da „očigledno nema sagovornika“.

„Pružena je ruka, konstatovana je volja, ali su oni odgovorili tvrdnjom da je građansko pravo da se izbori ne održe. Građansko pravo podrazumeva mogućnost glasanja i kandidovanja. Zoran Lutovac, kao predsednik Demokratske stranke, napada upravo ta prava. Da li zaista misle da će sprečiti ljude koji žele da podrže svoj rad da izađu na izbore 2. juna?“, zaključila je Milica Đurđević Stamenkovski.