Mihajlovićeva: Ako je odbačena tužba protiv Grčića, to je zasnovano na pravu ali suprotno logici

Mihajlovićeva: Ako je odbačena tužba protiv Grčića, to je zasnovano na pravu ali suprotno logici

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, kaže da to ministarstvo nije dobilo potvrdu da je odbačena tužba protiv bivšeg vršioca dužnosti direktora EPS-a Milorada Grčića. Rekla je da bi takva odluka, ako je tačna, možda bila zasnovana na pravu, ali bi bila „suprotna logici, pravdi i zdravoj pameti“.

Zorana Mihjalović navodi da resorno ministarstvo nije dobilo zvaničnu odluku o tužbi protiv bivšeg vršioca dužnosti direktora EPS-a.

O tome sam saznala iz novina, Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo nijedan podatak da je odbačena prijava, niti znamo koja, pošto smo podneli tri, istakla je Mihajlovićeva, stoji u saopštenju.

Navela je da je jedna tužba podneta Višem javnom tužilaštvu jer je nezakonito bio vrštilac dužnosti direktora EPS-a, drugu Tužilaštvu za organizovani kriminal jer je, kako se tvrdi, lažima i neistinama pravio paniku i naneo štetu budžetu od 60 miliona dinara i zaustavio proces rada na kopovima u periodu od pet sati.

Treća je takođe predata Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog svega što se dešavalo u decembru prošle godine kada je, ističe, bila ugrožena i nacionalna bezbednost.

Tužilaštvo je nezavisan organ, čekamo zvaničnu odluku. Ali sam iznenađena, jer ako je tako, to onda nema veze sa logikom i pravdom“, rekla je Mihajlovićeva, odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska distributivnog dispečerskog centra EDS u Nišu.