Martinović: Povećanje stočnog fonda ostaje prioritet Vlade Srbije

Martinović: Povećanje stočnog fonda ostaje prioritet Vlade Srbije

Predstavnici udruženja proizvođača mleka i udruženja odgajivača goveda Srbije predstavili su na današnjem sastanku sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinovićem ključne izazove sa kojima se susreću, a on je poručio da će država nastaviti da radi na povećanju stočnog fonda.

Ministar je naglasio da će država nastaviti da ulaže sredstva u razvoj govedarstva, kao jednu od ključnih oblasti srpske poljoprivrede.

Martinoviću su na sastanku predstavljeni ključni izazovi sa kojima se mlekari i uzgajivači goveda širom Srbije suočavaju i razmatrane su mere koje bi doprinele prevazilaženju tih izazova i stimulisanju mladih da ostaju na selima i bave se ovom granom poljoprivrede, saopšteno je iz ministarstva.

Resorni ministar je poljoprivrednicima ukazao na to da su tokom prošle godine premije za mleko i subvencije za mlečno govedarstvo povećane, kao i da je ministarstvo uvelo niz mera koje su usmerene na unapređenje i povećanje stočnog fonda i naveo da će se sa tom politikom nastaviti i u budućnosti.

„Povećanje stočnog fonda ostati jedan od apsolutnih prioriteta Vlade Srbije“, poručio je Martinović.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno nastaviti sa strogom kontrolom uvoza mesa, mleka i mlečnih proizvoda, a u cilju zaštite domaće proizvodnje.

Martinović je sagovornicima zahvalio što su probleme, predloge i ideje izneli na jedan konstruktivan i civilizovan način, još jednom naglasivši da su dijalog i bliska saradnja države i poljoprivrednika jedini način da se srpska poljoprivreda unapredi.