Martinović: Novac za Kancelariju za KiM povećan radi plaćanja građanima u pokrajini

Martinović: Novac za Kancelariju za KiM povećan radi plaćanja građanima u pokrajini

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović rekao je danas da su neki poslanici opozicije krajnje licemerno kritikovali to što su rebalansom budžeta povećana sredstva Kancelariji za Kosovo i Metohiju (KiM) i naveo da je novac povećan zato što preko ove kancelarije idu sva plaćanja Srbije prema Srbima i ostalim građanima Srbije koji žive na teritoriji AP KiM, a koji Srbiju priznaju kao svoju državu.

„Između ostalog Ministarstvo poljoprivrede je uoči donošenja rebalansa budžeta prenelo Kancelariji za Kosovo i Metohiju 200 miliona dinara“, rekao je on.

Naveo je da su plaćanja građanima na KiM Metohiji vid podrške države, odnosno podsticaja našim poljoprivrednim proizvođačima koji žive u pokrajini a koji zbog režima Aljbina Kurtija ne mogu da direktno dobijaju podsticaje iz budžeta Srbije.

„I onda vi juče bezobrazno kažete, pogledajte koliko ste podigli sredstva za Kancelariju za Kosovo i Metohiju, kao da sav taj novac ide u džepove Petra Petkovića i njegovih saradnika. Ne. Ide za naš narod na Kosovu i Metohiji, kome mi na svaki mogući način hoćemo da pomognemo“, rekao je on.

Dodao je da država Srbija ne odustaje od borbe za Kosovo i Metohiju i da to radi i kroz rebalans budžeta.