Marinika Tepić u Strazburu: Opozicija je jasno dokumentovala izbornu prevaru

Marinika Tepić u Strazburu: Opozicija je jasno dokumentovala izbornu prevaru

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je na panelu „Srbija: demokratija na raskršću“ u Strazburu, da su izbori u decembru održani u nemogućim uslovima, sa brojnim primerima kršenja izborne volje građana i pozvala evropsku zajednicu na sprovede istragu tih izbora.

„Vučić je bio prisutan na svim programima sa nacionalnom frekvencijom, predstavljajući svoj program Srbija 2027, a ukupno na 48 kanala istovremeno“, kazala je Tepić.

To je sve, kako je rekla, bio „deo političke kampanje koja nikada ne prestaje u Srbiji otkakao je Vučić došao na vlast“.

„Drugi domen je pritisak i brojni su primeri za to, moguće je da deca budu izbačena iz vrtića ukoliko njihovi roditelji podržavaju opoziciju. Takođe, registracija glasača iz Republike Srpske u srpskom biračkom spisku, naročito u Beogradu, iako oni nemaju pravo da glasaju na lokalnim izborima u Srbiji“, navela je Tepić.

Prema njenim rečima, opozicija je „jasno dokumentovala te stvari“.

„I one se pominju u izveštaju o Srbiji. Hvala svima koji su nam pomogli da dokumentujemo tu izbornu prevaru. Pozivam vas da podržite zahtev za međunarodnom istragom, a da se kasnije upute preporuke koje i vlast i opozicija moraju da prihvate a u pogledu uslova pod kojim će se ponoviti izbori“, kazala je Tepić na debati.

Ona je podsetila i da Srbiju očekuju i lokalni izbori u junu ili julu ove godine.

„Imamo izbore u junu, julu, u drugom delu Srbije, koju je Vučić podelio u pripremi decembarskih izbora“, rekla je.

Ona je pozvala evroposlanike da ne ostave Srbiju „na cedilu“.

„Nemojte da nas ostavite na cedilu, pomozite nam, mi smatramo da moramo da učestvujemo na svim izborima, ali u ovakvim uslovima, to je nemoguće. Potrebna nam je vaša pomoc sa tom međunarodnom istragom, koja bi uspostavila jednu dijagnozu a potom iznela i terapiju“, zaključila je Marinika Tepić.