Ljajić ne može da potvrdi da li će njegova stranka biti deo nove vlade, ali očekuje da hoće

Ljajić ne može da potvrdi da li će njegova stranka biti deo nove vlade, ali očekuje da hoće

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić nije mogao da potvrdi da li će njegova stranka biti deo buduće Vlade Srbije, ali je i rekao da očekuje da hoće.

Ljajić je za današnji list Nova kazao da još uvek nisu održani razgovori na tu temu i da će više znati kada oni budu započeti.

„Da li očekujem učešće stranke u budućoj vladi? Da, ali je sada o personalnim rešenjima previše rano govoriti“, kazao je Ljajić i dodao da očekuje da razgovori sa sastav nove vlade počnu nakon konstituisanja Skupštine Srbije.

Nova piše da se očekuje da deo nove Vlade, uz Ljajića, budu i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, lider Zdrave Srbije Milan Stamatović, kao i nekadašnja poslanica Dosta je bilo, a sada poslanica Srpske napredne stranke Tatjana Macura.

Macura je za taj list rekla da nema saznanja o tome i da se priprema za konstitutivnu sednicu Skupštine, dok je Stamatović kazao da razgovori o bilo kakvim političkim funkcijama nisu započeti i da će o tome razmišljati „kada dođe vreme“.

List navodi i da su kandidati za predsednika vlade – ministar odbrane Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali, kao i aktuelna premijerka Ana Brnabić.

Nova dodaje da je Brnabić kandidat i za čelo parlamenta, kao i da su u trci za tu funkciju i ministar za rad Nikola Selaković i dosadašnji predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.