Igor Trifunović ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Čačka: Napetosti i fizički sukobi obeležili sednicu

Igor Trifunović ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Čačka: Napetosti i fizički sukobi obeležili sednicu

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Čačka, koja je nastavila sa radom tokom popodneva, izabrano je novo rukovodstvo. Igor Trifunović iz koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) ponovo je izabran za predsednika Skupštine grada, funkciju koju je obavljao i u prethodna dva mandata. Za zamenika predsednika gradske skupštine izabran je Rajko Baralić, dok je Uroš Besedić imenovan za sekretara gradskog parlamenta.

Sednica je započela prekidom na zahtev predsedavajućeg, najstarijeg odbornika Vitomira Ćalovića, koji je napustio zasedanje. Iako su nastale verbalne prepirke između vlasti i opozicije, situacija je eskalirala u fizičke sukobe, što je dovelo do odluke da se sednica nastavi sa sledećim najstarijim odbornikom na mestu predsedavajućeg.

Većina opozicionih odbornika napustila je sednicu, dok je koalicija oko SNS-a, koja je na lokalnim izborima osvojila 40 odborničkih mandata uz podršku Ruske stranke sa jednim mestom, nastavila sa radom. Opozicione liste su osvojile 34 odbornička mesta u gradskom parlamentu sa ukupno 75 članova.

Nakon turbulentnog početka, novo rukovodstvo je uspostavljeno, a rad Skupštine grada Čačka nastaviće se u okviru postavljenih okvira.