„Mi – Glas iz naroda“: Frakcija oko Branimira Nestorovića na konsultacije, druga frakcija još razmatra odluku

„Mi – Glas iz naroda“: Frakcija oko Branimira Nestorovića na konsultacije, druga frakcija još razmatra odluku

Deo poslanika grupe građana „Mi – Glas iz naroda Branimir Nestorović“ okupljen oko Nestorovića odazvaće se na konsultacije za sastav Vlade Srbije kod predsednika Vučića, dok druga frakcija odluku još nije donela, otvara se pitanje ko će poziv uopšte i dobiti.

Konsultacije za sastav Vlade započele su sastankom sa predstavnicima lista „Politička borba Albanaca se nastavlja“ i Ruske stranke. Očekuje se i sastanak sa predstavnicima liste „Mi – Glas iz naroda“, ali kako se ona podelila na dve frakcije, pitanje ko će se odazvati pozivu, odnosno ko će poziv dobiti, ostaje neizvesno.

Predsednik Republike na konsultacije za izbor mandatara poziva predstavnike izbornih listi, a s obzirom na to da je grupa građana čiji je nosilac Branimir Nestorović učestvovala na izborima, za očekivati je da poziv ide na tu „adresu“.

Dok se jedni pozivaju na udruženje građana, drugi okupljeni oko Nestorovića se pozivaju na grupu građana, ukazujući da udruženja po zakonima nemaju pravo nastupa na izborima.

Uz Nestorovića i Pavića su i narodni poslanici Borislav Antonijević, Bogdana Koljević Keler, Jelena Pavlović i Branko Lukić, dok su s druge strane ostali narodni poslanici Dragan Stanojević, Siniša Ljepojević, Jovan Janjić, Branko Pavlović, Mitar Kovač, Ana Ivanović i Ana Krstić, te će od jedne liste nastati dva poslanička kluba.

Posle sukoba unutar udruženja građana, ostatak osnivača izdao je saopštenje o napuštanju pokreta od strane navedene dvojice. Dok se situacija dalje razvija, očekuje se da će vlast pokušati da pridobije što više aktera na konsultacije kako bi „glumili pluralnost“.