Jovanović Ćuta: Biću na čelu odbora, ne očekujem ništa novo od „Vučićevih robova“

Jovanović Ćuta: Biću na čelu odbora, ne očekujem ništa novo od „Vučićevih robova“

Aleksandar Jovanović Ćuta prvi put će biti poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije, a predstavlja Ekološki ustanak u okviru Koalicije Zajedno. On je za N1 rekao da je dobio podršku da bude predsednik skupštinskog odbora za ekologiju. „Dobio sam podršku za to, gotovo je izvesno. Prvo ćemo da izguramo građansku inicijativu da se donese Zakon o zabrani eksploataciji litijuma i bora“, rekao je Jovanović. On ne očekuje da će se odnos poslanika vlasti promeniti prema opoziciji u parlamentu i ističe da „to nisu slobodni ljudi, već robovi Aleksandra Vučića“.

Jovanović je rekao da očekuje da poslanici vlasti nastave ono što su u ranijim sazivima radili, a to su, dodaje, pokazali kada su krenuli da urlaju na izlaganje Vladete Jankovića.

„To nisu slobodni ljudi, već robovi Aleksandra Vučića. Biće mirni ako im on kaže da budu mirni i nesnošljivi ako im to kaže. To što oni rade 10 godina je čisto natapanje mržnom građana Srbije“, istakao je Jovanović i dodao:

„Za to vreme nestaju nam reke, nestaje nam čista voda, nestaju nam ljudi. A mi smo izdajnici, strani plaćenici, to je retortika koju smo navikli da slušamo i to se ništa promeniti neće“, rekao je on.

Poručio je poslanicima SNS da „zaborave da pomisle da mogu da ih ućutkaju“. „Došli smo da bacimo svetlo na sve njihove projekte koji se svode na to da sebi trpaju milijarde u džepove“, naglasio je.

Na pitanje da li misli da će novi predsednik Skupštine Vladimir Orlić omogućiti opoziciji da govori, on ističe da sve zavisi od toga šta će Vučić da mu kaže.

„Ako mu Vučić kaže da me ućutkva on će me ućutkivati….To nije slobodan čovek već rob, ali očekujte ono što se videli do sada – ništa se promeniti neće. Sada se završila njihova konferencija za novinare – ta retorika, to je čista mržnja“, rekao je Jovanović.

On je pozvao građane da dođu u hol Skupštine Srbije da zajednički bace svetlo na sve šta se dešava u parlamentu.