Dačić: Skup Srba legitiman način borbe, važno jedinstvo

Dačić: Skup Srba legitiman način borbe, važno jedinstvo

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić podržao je održavanje današnjeg skupa Srba u Kosovskoj Mitrovici i ocenio da on predstavlja legitiman način borbe za njihova prava.
„Zato je bitno jedinstvo Srba, ja pozdravljam ovakvu vrstu skupova. Srbi treba da koriste sve legitimne, političke metode borbe za svoja prava na KiM i ne znam ko bi mogao to da im ospori“, istakao je Dačić.

Dačić je gostujući na TV Prva ukazao i da je jedinstvo Srba na KiM sada jako važno, jer pokazuje međunarodnoj zajednici da je tvrdnja premijera privremenih prištinskih instiucija Aljbina Kurtija da će svi Srbi prihvatiti registarske tablice netačna.

Za Srbiju nezavisnost Kosova nije gotova stvar

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da se francusko-nemački predlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine ne može prihvatiti, jer se u njemu polazi od stava da je nezavisnost Kosova već gotova stvar.

Dačić je za TV Prva na pitanje da li je taj predlog Srbija odbila, rekao da je razmatran na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i da je predsednik Aleksandar Vučić tražio misljenje o njemu.