Đilas najoštrije osudio napad Đukanovića na Crtu: Klasično crtanje mete

Đilas najoštrije osudio napad Đukanovića na Crtu: Klasično crtanje mete

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najoštrije je osudio, kako je naveo, „napad Vučićevog glasnogovornika Vladimira Đukanovića na organizaciju Crta“.

„Zahtev za hapšenje ljudi zaposlenih u Crti zbog, kako je rekao Đukanović, obmane i uznemiravanja predstavlja klasično crtanje mete na grudima svim zaposlenima u ovoj organizaciji, kao i svim Crtinim posmatračima. Podsećamo da su neki od njih i napadnuti na dan izbora“, navodi se u saopštenju SSP.

Dodaje se da „zahtev za zabranu rada Crte podseća na praksu koja postoji u Rusiji, sa čijim obavestajnim službama Vučić i vrh SNS-a blisko sarađuju“.

„Srpski Lukašenko bi želeo da svi u Srbiji i svetu ćute na očiglednu krađu izbora, a sve koji to ne žele napada preko svojih glasnogovrnika i medija koje uređuje. Medijska zloupotreba, kupovina glasova, pritisak na birače kao i njihovo fiktivno prijavljivanja na lažnim adresama ne mogu se sakriti. Kao ni panika u redovima SNS-a koja za posledicu ima izjave poput Đukanovićeve“, rekao je Vučić.