Gašić na polaganju zakletve vojnika: Država nastavlja ulaganje u naoružanje i opremu

Gašić na polaganju zakletve vojnika: Država nastavlja ulaganje u naoružanje i opremu

Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je danas svečanostima polaganja zakletve u kasarnama „Aerodrom“ u Somboru i „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu i tom prilikom poručio da je država rešena da nastavi ulaganje u najsavremenije naoružanje i opremu, kao i u poboljšanje socijalnog statusa pripadnika Vojske Srbije.

Svečanosti u Valjevu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a svečanosti u Somboru zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, saopštilo je Ministarstvo.

Zakletvu u somborskoj, valjevskoj i u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu položili su kadeti 149. klase Vojne akademije i 16. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, slušaoci vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire generacije „septembar 2024“, učenici 52. klase Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“, kao i kandidati za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5.000 i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2024“.