Firmi brata ambasadora Vladimira Božovića skoro 800.000 evra od Beograda za nabavku novih vozila

Firmi brata ambasadora Vladimira Božovića skoro 800.000 evra od Beograda za nabavku novih vozila

Sekretarijat za zaštitu životne sredine u Beogradu dodelio je firmi „West Truck doo“ posao nabavke električnih vozila za potrebe održavanja zaštićenih područja. Ugovor je vredan 93.480.000 dinara, odnosno približno 800.000 evra (sa PDV). Ova firma je od prošle godine u vlasništvu druge firme, „West group doo kontrolno društvo“, čiji je vlasnik Andrija Božović, brat generalnog konzula Srbije u SAD Vladimira Božovića, nekadašnjeg ambasadora u Crnoj Gori koji je ranije u ovoj zemlji proglašen za personu non grata.

Kako se vidi iz dokumentacije posao je dodeljen 9. januara, a firma „West Truck doo“ bila je jedini ponuđač. Komisija je prihvatila njihovu ponudu, koja je bila i jedina, te im dodelila posao nabavke mehanizacije, odnosno 10 vozila u vrednosti od skoro 800.000 evra.

“West Truck doo” registrovana je kao firma unutrašnju i spoljnu trgovinu još 2001. godine. Njen dugogodišnji vlasnik je Andrija Božović, blizak rođak generalnog konzula Srbije u Njujorku Vladimira Božovića. Prošle godine firma je prešla u vlasništvo “West Group doo kontrolno društvo Beograd” čiji je vlasnik Andrija Božović.

Dakle, krajnji dobitnik iza ove transakcije je Andrija Božović.