Stranka pravde i pomirenja delegira Edina Đerleka za gradonačelnika Novog Pazara na lokalnim izborima

Stranka pravde i pomirenja delegira Edina Đerleka za gradonačelnika Novog Pazara na lokalnim izborima

Stranka pravde i pomirenja objavila je svoje učešće na lokalnim izborima u Novom Pazaru, a za poziciju gradonačelnika nominirala je Edina Đerleka, ministra za ravnomerni regionalni razvoj. Parola liste na izborima biće „Promena je pobeda“.

Edin Đerlek, ministar u Vladi Srbije, istakao je da Novi Pazar ima potencijala da postane najjači, najurbaniji i najrazvijeniji grad u Srbiji, ali da je neophodno promeniti trenutnu koruptivnu vlast. On je naglasio da će se zalagati za ukidanje korupcije, kriminala i uspostavljanje meritokratije u gradu, gde će sposobni, vredni i talentovani pojedinci voditi grad. Đerlek je istakao da to ne podrazumeva samo članove njegove stranke, već sve ljude koji žele doprineti napretku Novog Pazara.

Kao ministar, Đerlek je posetio gradove širom Srbije i istakao da je Novi Pazar suočen sa ozbiljnim problemima, uključujući lošu infrastrukturu, saobraćajni haos, visoku stopu nezaposlenosti i niska primanja građana. Takođe je napomenuo da se mladi ljudi sele iz grada u potrazi za boljim perspektivama. Njegova kandidatura za gradonačelnika ima za cilj da promeni trenutnu strukturu vlasti i vrati Novom Pazaru dostojanstvo i prosperitet.

Na izborima u Novom Pazaru trenutno na vlasti su koalicija Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA Sandžaka) i Socijaldemokratske partije (SDP).