Dveri optužuju Bilčika za „ideološku agresiju na biće srpskog naroda“

Dveri optužuju Bilčika za „ideološku agresiju na biće srpskog naroda“

Pokret Dveri ocenio je da stav izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimira Bilčika o održavanju LGBT skupa Evroprajd u Beogradu, predstavlja „svojevrsnu ideološku agresiju na srpsku državu i biće srpskog naroda“.

Bilčik je ranije izjavio kako smatra „opasnim“ glasove koji traže da najveća evropska LGBT manifestacija ove godine ne bude održana u Beogradu.

„Po Bilčikovoj logici, ‘opasan’ je većinski srpski narod i većina drugih gradjana Srbije jer su protiv da se Evroprajd 2022. održi u septembru u Beogradu. ‘Opasna’ je Srpska pravoslavna crkva koja nedvosmisleno odbacuje nametanje ovih nastranosti maskiranih u ‘ljudska prava“, navele su Dveri u saopštenju.

Ocenile su da je Evroprajd „samo deo pritiska na Srbiju da prizna nezavisnost separatista na Kosovu i Metohiji i da uvede sankcije Rusiji“.

„Ovo je još jedan razlog da preispitamo poguban put Srbije u EU koji nam nije doneo ništa sem ucena i pritisaka iz Brisela sa željom da se promeni svest naroda i od Srbije napravi NATO kolonija“, stoji u saopštenju.