Dr Milić: Nisam saglasan sa Manojlovićem, opozicija u Nišu neće krenuti putem građanske neposlušnosti

Dr Milić: Nisam saglasan sa Manojlovićem, opozicija u Nišu neće krenuti putem građanske neposlušnosti

Dr. Dragan Milić, vođa grupe građana koja je učestvovala na lokalnim izborima u Nišu, izrazio je svoje neslaganje sa predlogom Savo Manojlovića iz „Kreni-promeni“ o usvajanju strategije građanske neposlušnosti kao sredstva političke borbe. Milić je istakao da ne vidi budućnost u takvom pristupu i naglasio da će se opozicija u Nišu, koja je postigla značajne rezultate na izborima, držati principa demokratske političke borbe.

U emisiji „Među nama“ na TV Nova, Milić je istakao svoju podršku mirnom i civilizovanom političkom angažmanu, naglasivši da je put demokratskih izbora i građanskog aktivizma jedini ispravan način borbe za promene. On je takođe izrazio svoju nadu da će političke grupacije u Nišu, koje imaju centralu u Beogradu, „prevazići svoje centrale“ i dozvoliti lokalnim liderima da samostalno odlučuju o političkim pitanjima.

Milić je upozorio na opasnosti od eskalacije tenzija i političkih sukoba, naglašavajući da je mirno održavanje izborne volje građana ključno za očuvanje stabilnosti grada. On je takođe najavio da će njegova grupa tražiti ponovno prebrojavanje glasova na izborima, uz napomenu da su njihovi pravni timovi angažovani na dobijanju uvida u izborni materijal.

Kritikujući razjedinjenost opozicije, Milić je istakao potrebu za jedinstvom i inkluzijom kako bi se privukli potencijalni birači SNS-a. Ocenio je da političke podele i izostanak otvorenosti prema svim građanima mogu štetiti ciljevima opozicije i osujetiti mogućnost postizanja uspeha na izborima.

Milić je zaključio izjavom da je siguran u ispravnost odluka koje je njegova grupa donela i da veruje u podršku građana Niša za promene koje su najavljene.