Dr Milić: Građani Niša jasno rekli „ne“ SNS-u, tražimo poštovanje izborne volje

Dr Milić: Građani Niša jasno rekli „ne“ SNS-u, tražimo poštovanje izborne volje

Dr Dragan Milić, predstavnik grupe građana iz Niša, izjavio je za N1 da su rezultati nedavnih izbora nedvosmisleni, jer je opozicija dobila 3.200 glasova više od SNS-a. Kada se ovom broju dodaju glasovi opozicionih lista koje nisu prešle cenzus, razlika u korist opozicije prelazi 7.000 glasova.

„I posle tolike razlike u glasovima sada ispada da nekih sedam glasova neke fiktivne Ruske stranke odlučuje da je SNS pobedio u Nišu. Znate šta, oni su hteli od Niša da naprave bure baruta. Hteli su da protestujemo i da im onda te demonstracije posluže kao izgovor da ih iskoriste u svoje političke svrhe, da nam podmetnu batinaše, da kažu da vršimo pritisak na GIK. Nećemo to da radimo“, rekao je dr Milić.

Milić je naglasio da građani Niša jasno znaju da je SNS izgubila izbore i pohvalio je građane za njihovu zrelost. On je dodao da institucije treba da poštuju volju građana koji su glasali protiv SNS-a.

„Svi znamo šta se dešava ovde. Ljudi su bili ucenjeni da glasaju za SNS kako bi zadržali svoje privremene poslove. Građani su dali odgovor na te ucene i SNS je zbog toga izgubila Niš“, objasnio je dr Milić.

Na pitanje o mogućim posledicama ukoliko vlast ne prizna izborne rezultate, Milić je rekao da je situacija drugačija od one u Beogradu u decembru, kada opozicija nije imala većinu. On je pozvao na poštovanje sistema i izrazio očekivanje da će država ispoštovati volju građana.

Dr Milić je takođe predložio ponavljanje izbora na dva biračka mesta kako bi se rezultati potvrdili i kako bi se stvorili uslovi za fer i poštene izbore.