Dok Ljižani protestuju, opozicioni odbornici prišli koaliciji SNS-SPS

Dok Ljižani protestuju, opozicioni odbornici prišli koaliciji SNS-SPS

Građani Ljiga večeras drugi dan protestuju s ciljem da sačuvaju izbornu volju građana, a kako je za N1 rekao Vukašin Sredojević iz Domaćinskog odjeka, iako je opozicija osvojila većinu u Ljigu, dva odbornika koja su se deklarisala kao opozicija, „prešli“ su na stranu SNS i SPS.

Veliki broj građana Ljiga nalazi se na ulicama, buka je velika, čuju se povici „izdaja“.

Podsećamo, opozicija je u ovom gradu imala 12:11 a onda se dogodilo nešto što nisu očekivali, da je jedna opoziciona lista napravila dogovor sa naprednjacima i socijalistima i imaće 13:10.

„Razlog što smo na ulicama je pokušaj da sačuvamo izbornu volju građana. Kao i svugde, prodaja i kupovina mandata, bitniji su od  građana“, rekao je za N1 Sredojević.

Kako je naveo, večeras su poušali da dozovu ljude koji su se, kako kaže, prodali.

„Da pogledaju u oči i objasne zbog čega su prodali mandate i dali saglasnost koalicji koja već 10 godina uništava ovu opštinu. Sedamdeset posto građana je izašlo na glasanje, to je znak da su nezadovoljni,“, istakao je on.

To je, kako dodaje, i znak koliko je opština propala i koliko su joj potrebne korenite promene.

On je kazao da ono što nezvanično znaju je da je koalicija već sačinjena i da su dva odbornika grupe građana koji su se deklarisali kao opozicija, prešli na stranu SNS i SPS.