Dodik čestitao Ani Brnabić: Srbija postala nezaobilazan politički faktor

Dodik čestitao Ani Brnabić: Srbija postala nezaobilazan politički faktor

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ani Brnabić imenovanje za mandatara za sastav nove vlade Srbije, izrazivši uverenje da će ona svojim predanim radom i opredeljenošću za snažan razvoj Srbije, doprineti njenoj daljoj afirmaciji, napretku i razvoju.

Dodik je istakao da je Srbija postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svetu, što je od velikog značaja i za Republiku Srpsku i BiH.

On je dodao da je za Republiku Srpsku veoma značajno da Srbija jača svoj međunarodni položaj, jer je postala važan faktor mira i stabilnosti u regionu, a posebno u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma koji garantuje položaj i status Srpske i srpskog naroda u BiH i daje joj pravo da gradi jake veze sa Srbijom.

Povezane vesti: Ana Brnabić mandatar za sastav nove vlade Vesti 10:16 314 Vesti 10:16 314

Poželevši Brnabićevoj da i dalje uspešno vodi Vladu u interesu svih građana Srbije, Dodik je rekao da je uveren da će zahvaljujući njenom trudu, radu, patriotizmu dobri odnosi sa Srpskom biti nastavljeni za dobrobit naroda sa obe strane Drine.

„Verujem da će Vlada sa Vama na čelu i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, nastaviti intenzivnu saradnju sa institucijama Republike Srpske, prvenstveno u oblasti ekonomije, kulture, nauke, obrazovanja, sporta, kao i u svim drugim sferama života“, naglasio je Dodik.

Podsetivši da je iza Srbije i Republike Srpske jedan veoma uspešan period saradnje i realizacije značajnih projekata koji su obeležili prethodni mandat premijerke Ane Brnabić, Dodik je poručio da će nastaviti da se zalaže za nastavak te saradnje, kao i zajedničkog rada na realizaciji započetih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika Republike Srpske, Srbije i BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

„Sa željom da nova Vlada Srbije u predstojećem periodu nastavi uspješan rad i postiže izvanredne rezultate u ovim veoma teškim i kriznim vremenima, upućujem Vam iskrene čestitke“, naveo je Dodik u čestitki.