Sastanak Marka Đurića i premijera Azerbejdžana: Ojačani bilateralni odnosi i najava strateškog partnerstva

Sastanak Marka Đurića i premijera Azerbejdžana: Ojačani bilateralni odnosi i najava strateškog partnerstva

Ministar spoljnih poslova Srbije, Marko Đurić, sastao se danas u Bakuu sa premijerom Azerbejdžana, Alijem Asadovim, gde je istakao da su odnosi između Srbije i Azerbejdžana na istorijskom maksimumu. Tokom susreta, Đurić je naglasio tradicionalno prijateljstvo između dve zemlje i izrazio nadu da će prvi sastanak Saveta za strateško partnerstvo između Srbije i Azerbejdžana biti održan do kraja ove godine.

Ovaj događaj bi, prema rečima Đurića, bio još jedna potvrda odličnih odnosa između predsednika i vlada dveju zemalja, kao i prilika za unapređenje bilateralne saradnje na visokom nivou.

U razgovoru o ekonomskoj saradnji, Đurić je istakao impresivan rast trgovinske razmene između Srbije i Azerbejdžana, koja je u poslednjih pet godina uvećana skoro 14 puta. Ovaj porast svedoči o sve intenzivnijoj dinamici privrednih odnosa, čime se dodatno učvršćuje strateško partnerstvo između dve zemlje.

Sastanak u Bakuu predstavlja još jedan korak ka jačanju saradnje i ostvarivanju zajedničkih ciljeva u političkom i ekonomskom kontekstu.