Đilas: Srbija je sa Vučićem kolonija više zemalja, promene neophodne

Đilas: Srbija je sa Vučićem kolonija više zemalja, promene neophodne

“U istoriji su mnoge zemlje bile kolonije. Ali nikada u istoriji nije zabeležen slučaj da je jedna zemlja istovremeno bila kolonija dve ili više države. Nikada do dolaska naprednjaka i Vučića na vlast. Uz njih je Srbija postala kolonija ne jedne, ne dve zemlje, već svakoga od koga Vučić može da ima ličnu korist, korist u očuvanju vlasti“, piše u autorskom tekstu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

U autorskom tekstu, objavjenom na nova.rs.  Dragan Đilas piše da u Srbiji “Amerikanci grade solarnu elektranu čiji megavat sat košta skoro tri puta više od onih koji se grade po Evropi” i da je zbog toga. kako navodi – “Hil zadovoljan”.

On ocenjuje da su Francuzi beogradski aerodrom “uzeli za smešne pare”, a „spalionicu prodali po ceni skoro deset puta većoj od realne” i zaključuje da je time – “Makron zadovoljan”.

Nemci su, kaže Dragan Đilas, “dobili papir da ćemo kopati litijum, neophodan njihovoj auto industriji”, pa je i “Šolc zadovoljan”.

“Kinezi grade infrastrukturne projekte po ceni tri puta većoj od realne, Ziđin godišnje izvozi rudu bakra vrednu milijardu evra i plaća Srbiji samo 5 odsto njene vrednosti. Brat Si zadovoljan” kaže Đilas.

“Brat šeik” je zadovoljan, ocenjuje Đilas jer je Srbija Arapskim Emiratima poklonila “dve trećine Beograda na vodi, PKB, zemljište po Vojvodini”.

“Brat Putin” je kaže Dragan Đilas, zadovoljan jer NIS “vadi velike količine domaće nafte, plaća samo tri odsto rudne rente i ne plaća ekstraprofit”, dok se u Srbiji špijuniraju ruski opozicionari “koje onda Moskva osuđuje na decenijske kazne zatvora”.