Đilas: Pobeda opozicije u Beogradu sigurna, SNS se kreće ka zidu

Đilas: Pobeda opozicije u Beogradu sigurna, SNS se kreće ka zidu

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da je u Beogradu sigurna pobeda opozicije, saopštila je SSP.

„Srpska napredna stranka se kreće neviđenom brzinom ka zidu i od toga da li će početi malo da koči i koliki će biti trag kočenja će zavisiti udarac u zid koji je neizbežan, od tog kočenja zavisi hoće li to po njih imati veće ili manje posledice“, rekao je Đilas.

On je, kako je navedeno u saopštenju, rekao kako bi želeo „da koči“ i da to bude jedan način da se izađe na fer i slobodne izbore koliko to bude bilo moguće, na kojima će građani Srbije moći da kažu šta misle.

„Mislim da je gospođa Brnabić sramota za ovu zemlju i što je ona premijerka ove zemlje. Da je sramota način kako ona govori, kako ona vređa ljude, to kako je opsovala opozicione poslanike u parlamentu taj način ponašanja i to neznanje srpskog jezika, neshvatanje da nije isto rad na određeno i neodređeno vreme – to je skandal, da takva jedna osoba bude premijerka“, rekao je Đilas.

On je istakao da za 70 dana počinje školska godina, a da se i dalje ne zna da li će se ići ili se neće ići u Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“.

-Da su imali sistem ne bi dete od 12 godina naučilo da puca u streljani kao da je specijalac. Nasilje ide pre svega i Skupštine iz javnog života, od političara najviše, ali i od nekih javnih ličnosti koje takođe ne paze šta pričaju, na kraju se prenese na tu decu. Danas imamo čoveka koji preti Janku Veselinoviću, čovek je seo u auto i  pokušao ga pregazi i onda mu kaže ‘je l’ se bojiš’. Pogledajte kako izgleda kraj školske godine, dva dečaka su se utopila, jeste videli te slike koliko ima dece koji su pod uticajem alkohola i kako to promeniti? Zar ne može, kao u Americi, da se na svakom mestu gde se prodaje alkohol postave kamere.

Đilas je dodao da se i dalje ne zna da li će jedan deo škole „Vladislav Ribnikar“ biti pretvoren u memorijalni centar, kao i da li je društvo spremno da se uradi nešto da bi se zaustavilo nasilje.