Brnabić: Dijalog Beograda i Prištine preduslov za bezbednost regiona

Brnabić: Dijalog Beograda i Prištine preduslov za bezbednost regiona

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je dijalog Beograda i Prištine najvažnija stvar jer garantuje bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, ali i da predstavlja preduslov za bezbednost i prosperitet čitavog regiona.

Brnabić je izjavila da je nažalost nemoguće razgovarati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, jer deluje tokom razgovora da on ne vidi svrhu tog dijaloga.

Premijerka je ocenila da je bolje bilo da su reakcije međunarodne zajednice na slučaj Dragice Gašić, koja se posle 22 godine vratila u Đakovicu, u potpunosti izostale, nego što su upućene mlake reakcije.

Kako je navela, te mlake reakcije više vređaju jer da su izostale moglo se pomisliti da još nisu reagovali i da će to tek učiniti. Srbija trpi ogromne pritiske koji će biti sve veći, rekla je Brnabić uz napomenu da pritisci postoje jer mnogima ne odgovara stabilna i jaka Srbija kakva je danas.

Premijerka je istakla da je naša zemlja danas jedan od ekonomskih lidera u Evropi, kao i da se tokom korona krize pokazalo da je izdržljiva, odnosno da i srpska ekonomija i privreda mogu da izdrže.