Dačić: Sijarto poručio da Mađarska neće dozvoliti uvođenje sankcija Srbiji

Dačić: Sijarto poručio da Mađarska neće dozvoliti uvođenje sankcija Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je razgovarao sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom koji mu je preneo poruku premijera Viktora Orbana da su sve jači zahtevi onih koji podržavaju Prištinu za uvođenje sankcija Srbiji, ali da Mađarska to sigurno neće dozvoliti.

„To ću preneti, još jednom, i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i javnosti, što je dobra vest za nas i govori da je to prijateljstvo, koje je iskovano između Mađarske i Srbije, pretvoreno međusobno poverenje i podršku“, naglasio je Dačić, koji je u Ženevi učestvovao na zasedanju Izvršnog Komiteta UNHCR.

On je istakao da su u razgovoru s mađarskim ministrom dominirale dve teme: jedna je sednica izvršnog komiteta UNHCR-a na temu izbeglica i raseljenih lica Srba, a druga je pitanje ilegalnih migranata, koji dolaze sa raznih strana.

„Dugo smo suočeni sa ovim problemom, kao što se zna, a reč je o izbeglicama iz Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, kao i o raseljenim licima sa Kosova i Metohije“, rekao je Dačić.