Dačić: Nemojte da nas na KiM terate da moramo da se branimo

Dačić: Nemojte da nas na KiM terate da moramo da se branimo

Veoma je bitno da se održi politička stabilnost i mir, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a povodom situacije na Kosovu poručio je da „pogroma neće biti, i nemojte da nas terate da moramo se branimo, a mi nikoga nećemo napadati“.

Što se tiče Srbije, mi smatramo da treba učestvovati u dijalogu, i nema potrebe da provociramo i damo priliku da neko kaže da jeSrbija remetilački faktor, ali kakve korake će preduzeti zapadne zemlje, to je pitanje, kao i kakva je uloga NATO odnosno KFOR, rekao je Dačić za TV Pink.

Naglasio je da biNATO i KFORtrebalo da osiguraju mir i da niko ne može da narušava bezbednost građana, uključujući Srbe na severu.

Ocenio je da nema mira bez pravednog rešenja, a dazapadne zemljetime što Srbiju stavljaju pod pritisak narušavaju stabilnost u regionu jer hoće da kroz Ukrajinu reše i pitanje Kosova, „tako da mi ispadnemo, na to su navikli – kolateralna šteta“.

Kada je reč o odnosimaSrbije i Rusije, Dačić je naveo da „ljudi često zaboravljaju da mi i kada govorimo o Rusiji, mi mislimo na Rusiju, ali mi mislimo na Srbiju“.

„Ovde je reč o tome kako će Srbija da zaštiti svoje nacionalne interese“, rekao je Dačić.