Dačić imao bilateralne susrete sa šefovima diplomatija Rusije, Austrije, Mađarske i Izraela na marginama OEBS sastanka

Dačić imao bilateralne susrete sa šefovima diplomatija Rusije, Austrije, Mađarske i Izraela na marginama OEBS sastanka

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, imao je bilateralne susrete sa značajnim kolegama na marginama 30. Ministarskog saveta OEBS-a u Skoplju. Sa šefom diplomatije Rusije, Sergejem Lavrovom, razmotrio je bilateralna pitanja i razmenio mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se trenutno OEBS suočava, kao i o mogućnostima za njihovo prevazilaženje kako bi organizacija nastavila s nesmetanim funkcionisanjem.

Pored toga, ministar Dačić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Austrije, Aleksandrom Šalenbergom, i šefom diplomatije Mađarske, Peterom Sijartom, razmenjujući mišljenja o predstojećim zajedničkim aktivnostima i stanju u OEBS. Posebno su razmotreni koraci koji bi omogućili donošenje odluka za nastavak uspešnog funkcionisanja OEBS-a, organizacije koja okuplja 57 zemalja.

Ministar Dačić je takođe imao priliku za susret sa ministrom spoljnih poslova Izraela, Eli Koenom. Ovi bilateralni susreti pružili su priliku za razmenu mišljenja o aktuelnim pitanjima, zajedničkim aktivnostima i doprinosu razvoju odnosa između zemalja učesnica OEBS-a.