Dačić: Hvala od srca grčkoj braći Ciprasu i Katrugalosu na podršci Srbiji

Dačić: Hvala od srca grčkoj braći Ciprasu i Katrugalosu na podršci Srbiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, zahvalio se bivšem šefu diplomatije Grčke u Vladi Aleksisa Ciprasa Jorgosu Katrugalosu, na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, povodom njegove o neutralnom stavu Grčke u Savetu Evrope prilikom glasanja o članstvu tzv. Kosova u toj organizaciji.

„Želeo bih da izrazim svoju najdublju zahvalnost grčkoj braći i prijateljima iz Sirize, Aleksisu Ciprasu i Jorgosu Katrugalosu na njihovoj nedvosmislenoj javnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“, poručio je Dačić putem zvaničnog Tviter naloga Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je na kraju tvita napisao na grčkom jeziku„Hvala od sveg srca!“.

Katrugalos je komentarišući glasanje Grčke o zahtevu Kosova za prijem u Savetu Evrope naveo da Grčka uvek mora da promoviše mir i stabilnost na Balkanu, podržavajući obostrano prihvatljive korake i rešenja.

Podsetimo, zbog neutralnog stava Grčke prilikom glasanja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope, premijerka Srbije Ana Brnabićodustala je od učešća na Ekonomskom forumu u Delfima.