Ćuta: Protest nije ni bio planiran za 1. septembar

Ćuta: Protest nije ni bio planiran za 1. septembar

Naredno protestno okupljanje u Beogradu biće održano u subotu, 2. septembra, a ne u petak, kako je pogrešno protumačeno nakon moje izjave u kojoj sam naveo da će opozicija građanima saopštiti naredne korake, istakao je za N1 narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Nedoumicu je izazvala neprecizno preneta izjava koju sam dao tokom subotnje protestne šetnje, jer sam tada rekao da ćemo plan predstaviti od 1. septembra, a ne tog konkretnog dana. Za 1. septembar nije ni dogovoreno da se nešto konkretno desi, ali nakon tog datuma biće druga priča. Građanima će se obratiti predstavnici opozicije i tada će biti predstavljeni naredni koraci. Subota svakako ostaje kao termin narednog protesta“, pojasnio je Jovanović, a prenosi N1.

Jovanović je, kako podseća N1, u subotu uveče ispred zgrade Radio-televizije Srbije u razgovoru sa reporterkom N1 rekao da je „naša obaveza da izađemo konačno na tu binu i da saopštimo ljudima kakav je plan“.

„Videćete konkretne akcije i u samom parlamentu i na ulici. Osnovna reč je ujedinjenje i mislim da će to konačno biti dogovoreno. Nama nema drugog nego da se ujedinimo da bi srušilji ovo zlo, boga u kariranom sakou koji se igra narodom“, poručio je tom prilikom Jovanović.