Brnabićeva u Berlinu sa poslanicima Hrišćansko-demokratske unije

Brnabićeva u Berlinu sa poslanicima Hrišćansko-demokratske unije

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić drugi dan posete Berlinu počela je doručkom sa poslanicima Hrišćansko-demokratske unije. Kako je navela, sa njima je otvoreno razgovarala o trenutnoj saradnji dva parlamenta, kao i o odnosima Srbije i Nemačke.

Drugi dan posete Berlinu predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić počela je doručkom sa poslanicima Hrišćansko demokratske unije, sa kojima je, kaže, otvoreno pričala o trenutnoj saradnji dva parlamenta, kao i odnosima Srbije i Nemačke.

„Parlamentarna saradnja je razvijena, a Bundestag ima značajnu ulogu u procesu evropskih integracija. Intenziviranje parlamentarne saradnje ima posebnu ulogu u političkom zbližavanju naših zemalja i želim da u budućnosti uspostavim stalnu komunikaciju naših poslanika sa poslanicima“, poručila je Brnabić.

Ana Brnabić je posetu Berlinu počela juče sastancima sa nemačkim privrednicima koje je pozvala da učestvuju na međunarodnoj izložbi Ekspo 2027. čiji će domaćin biti Srbija, a jedna od tema je bila i litijum.