Brnabić: Vlast uvek spremna za izbore

Brnabić: Vlast uvek spremna za izbore

Meni vlast ništa u životu nije donela finansijski, donela mi je veliki ponos, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da je vlast uvek spremna za izbore, a da opozicija očekuje da „slušamo njihov unutrašnji glasić kada hoće ili neće izbore“.

Brnabić je za TV Hepi ocenila da je prošla nedelja bila pokazatelj svih razlika između Vlade Srbije, Srpske napredne stranke i opozicije kojoj je „vlast sve“, podsećajući na scene iz parlamenta prilikom usvajanja rebalansa budžeta.

Ona je podsetila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pre nekoliko meseci ponudila ostavku, kako bi se krenulo u tehničke razgovore i održavanja izbora.

Brnabić je rekla da stranke opozicije nisu tražile izbore, već su pretile da će u slučaju da izbori budu raspisani, izvesti građane na ulicu, a kao dokaz za to je pokazivala odštampane tvitove lidera opozicije iz jula i avgusta koji su to najavljivali.

Ako mi ne radimo svoj posao neće biti povećanja plata i penzija, dupliranja subvencija za poljoprivednike, jednokratne pomoći za decu do 16 godina, navela je ona i dodala da je potom predsednik Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare najavio jednokratnu pomoć penzionerima i pojeftinjenje određenih namirnica.

Šta su oni uradili? Zbijaju šale oko parizera. Kakav je to način, upitala je Brnabić i ponovo konstatovala da je“ protekla nedelja rekla sve o svima nama i ko se za šta zalaže“.