Brnabić sa predsednicom PS OEBS: Radim na punoj primeni svih preporuka ODIHR

Brnabić sa predsednicom PS OEBS: Radim na punoj primeni svih preporuka ODIHR

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa predsednicom Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Piom Kaumom da radi na punoj primeni svih preporuka ODIHR.

Brnabić je istakla da Beograd visoko ceni pomoć koju OEBS pruža Srbiji i da je njen fokus trenutno na punoj primeni svih preporuka ODIHR, saopštio je Parlament.

Ona je kazala da je u okviru parlamenta oformljena Radna grupa koja radi na toj primeni, a u kojoj učestvuju i organizacije civilnog društva.

Takođe je kazala da je potrebno rešavati pitanja od važnosti za stabilnost i napredak regiona Zapadnog Balkana dijalogom i kompromisom.

Kauma je izjavila da su očuvanje vladavine prava, slobode medija, jačanja ljudskih i manjinskih prava, promocija tolerancije i nediskriminacije, kao i reforme sektora bezbednosti, neki od glavnih zalaganja organizacije koju predstavlja.

Ona je pozdravila opredeljenost predsednice srpskog parlamenta da otvorena pitanja u regionu treba rešavati dijalogom i kompromisom, kao najvećom snagom u zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti.