Brnabić: Nikada nisu bili veći pritisci na Vučića i državu Srbiju

Brnabić: Nikada nisu bili veći pritisci na Vučića i državu Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je važno podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će govoriti u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, jer nikada nisu bili veći pritisci na njega i državu Srbiju, od koje se traži uvođenje sankcija Rusiji i postizanje finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

To je sada istovremeno, rekla je Brnabić za TV Pink i naglasila da je Vučić u govoru najbolje pokazati taj kontrast pojedinih država i „borbi za teritorijalni integritet jedne međunarodne priznate države Ukrajine, sa čime se mi slažemo, i koliko taj osnovni princip međunarodnog prava nije bio važan u slučaju Srbije“.

Pritisci za nas, a to je politika Aleksandra Vučića, mogu da budu samo kontraproduktivni i što nas više pritiskate, to samo može da nas odvrati, navela je Brnabić.

Nikada sa takvom pažnjom se nije pratilo predstavljanje jedne zemlje kao Srbije u Generalnoj skupštini UN, naročito što će se Vučić obratiti posle predsednika Ukrajine, konstatovala je premijerka.

Brnabić je rekla da Vučića danas očekuje gostovanje na američkoj stanici Njuzmaks, a potom i sastanak sa kineskim šefom diplomatije, navodeći da je predsednik Srbije u utorku imao oko 20 susreta.

Ona je podsetila da je u utorak demantovala vest da će cene struje ići na 120 evra po megavat satu, dodajući da je cena struje za građane 60 evra, a za privredu 95 evra.

Ona je najniža u regionu. Tako će i ostati, rekla je Brnabić i naglasila da je to „brutalna laž“ plasirana da bi detsabilizovala Srbiju.

Sramota čime se služe tajkunski mediji i pojedini analitičari, ocenila je ona i demantovala i vest da Beograd ima u zalihama mazuta za samo tri dana.

To su laži, zalihe mazuta su 150.000 tona, a naručili smo i dodatnih 30.000 tona, rekla je Brnabić.