Brnabić: Litijum važna tema, predlog zakona besmislen, nećemo podneti amandmane

Brnabić: Litijum važna tema, predlog zakona besmislen, nećemo podneti amandmane

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sve spremno za sutrašnju sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije da se zabrani istraživanje, eksploatacija i prerada litijuma i bora, ističući da je to važna tema za građane koji su uplašeni, ali da je predlog zakona nepotkovan i da ga je trebalo vratiti na doradu.

Brnabić je za RTS rekla da je neverovatno da su predstavnici opozicije insistirali da predsednik Aleksandar Vučić ne dođe na sednicu o litijumu, a reč je o gorućem pitanju u Srbiji i ukazala da to pokazuje da ne veruju u snagu svojih argumenata.

Predsednica Skupštine je istakla da je predsednik Vučić o temi litijuma razgovarao sa svim zainteresovanim stranama na lokalu, a da opozicija ne poziva na razgovore one sa kojima se ne slaže, već je to uzak krug ljudi gde svi isto misle.

„Predsednik Srbije ima najveći legitimitet, a ne zovete ga da čujete šta ima da kaže, to je čovek koji je pričao sa istomišljenicima i neistomišljenicima“, naglasila je Brnabić.