Brnabić: Deo opozicije nije se odazvao na Kolegijum o izbornim uslovima

Brnabić: Deo opozicije nije se odazvao na Kolegijum o izbornim uslovima

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da Trećem sastanku kolegijuma Narodne skupštine u Četrnaestom sazivu radi konsultacija oko daljeg rada na unapređenju izbornog procesa nisu učestvovale poslaničke grupe Stranke slobode i pravde, Novog DŠ-POKS-a, Srbija centra i Mi glas iz naroda Branimira Nestorovića.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Brnabić je rekla da oni nisu našli za shodno da se odazovu njenom pozivu da dođu na kolegijum da razgovaraju o daljem radu Skupštine.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je da je na sastanku kolegijuma Parlamenta bilo reči o projektu „Jadar“ i da nije „najavila veliki povratak tog projekta“, već istakla da je potrebno da se o tome u Parlamentu razgovara i pozvala sve na debatu.

„Lazović (Radomir) odlučio je da govori neistinu na ovom mestu i rekao da sam najavila veliki povratak projekta ‘Jadar’. Govorila samo o nečemu drugom – da je Parlament mesto za razgovor i debatu, kao i da o svim važnim pitanjima za našu zemlju i društvo pre svega Parlament treba da priča na sednicama kada dođe vreme, ali i kroz organizaciju javnih debata, slušanja i sastanaka“, rekla je Brnabićeva.  

Brnabićeva je rekla da su juče izašle tri studije o proceni uticaja tog projekta na životnu sredinu, kao i da Parlament treba da razgovara o tome i da se uključi i vodi ovu debatu.