Britanija u OEBS-u: Ruska Federacija mora biti potpuno poražena u ratu sa Ukrajinom

Britanija u OEBS-u: Ruska Federacija mora biti potpuno poražena u ratu sa Ukrajinom

Rusija mora da pretrpi potpuni poraz kako u ratu koji se vodi protiv Ukrajine, tako i u pokušajima da se poremete aktivnosti OEBS-a.

Ovo je rekao ministar oružanih snaga Velike Britanije Džejms Hipi, prenosi „Evropska istina“.

„Rusija je sada poražena u svom ilegalnom ratu, ali mora biti potpuno poražena, kao što je bila u pokušaju da poremeti OEBS. Moramo da obezbedimo resurse za OEBS. To je naša dužnost“, rekao je britanski ministar.

Prema njegovim rečima, članice OEBS-a su trenutno suočene sa veoma važnim izazovima i zato je, uveren je, ova organizacija preko potrebna.

„Povratak rata u Evropu samo potvrđuje vrednost organizacije. Njeni principi treba da nastave da služe kao osnova za mir u Evropi“, dodao je ministar.

On je istakao potrebu da se nastavi sa podrškom Ukrajini, što će Britanija učiniti, „kako bi Ukrajina pobedila i obezbedila trajni mir“.

„Nastavićemo da tražimo da Ruska Federacija bude odgovorna za svoje postupke protiv principa OEBS-a“, naglasio je on.

Ranije se saznalo da će nekoliko ministara bojkotovati sastanak OEBS-a zbog prisustva ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, ali to nije javno saopštio.

Pre toga se saznalo da je američki državni sekretar Entoni Blinken napustio sastanak OEBS-a pre nego što je tamo stigao Lavrov.