Bilčik: Ima pozitivnog napretka, ali i kašnjenja u sprovođenju mera

Bilčik: Ima pozitivnog napretka, ali i kašnjenja u sprovođenju mera

Vladimir Bilčik, predstavnik EP izjavio je da ima pozitivnog napretka u Srbiji pred izbore, ali da je ključno sprovođenje mera i da tu vidi određeno kašnjenje. najavio je da će izveštaj podneti posle izbora.

On je konstatovao da ima pozitivnog napretka pred izbore , ali je podvukao da je ključno sprovođenje mera i zakona u Skupštini. „Žao nam je da vidimo kašnjenje u sprovođenju nekih mera“, naveo je. Takođe, naveo je da je i ključan rad Privremenog nadzornog tela za medije.

Ocenjuje da ima poboljšanja i po pitanju medija, javnih servisa RTS-a i RTV-a. Naša misija nije gotova, spremni smo da nastavimo i posle izbora, rekao je Bilčik.

Evroparlamentarka Tanja Fajon je navela da će međunarodna zajednica pratiti ove izbore dodajući da je to još jedan test za Srbiju, za bolji život građana, demokratiju i slobodu medija.

Prenela je i ličnu poruku – da je ovo bila njena poslednja misija u svojstvu evroparlamentarke u Srbiji, i da će se u narednom periodu posvetiti izborima u Sloveniji. Nadam se da sam uspela doprineti boljem okruženju u Srbiji, koja će u meni uvek imati iskrenog prijatelja, rekla je Fajon.