SNS formira široku koaliciju za beogradske izbore: Početak kampanje i fokus na nacionalne interese

SNS formira široku koaliciju za beogradske izbore: Početak kampanje i fokus na nacionalne interese

Beograd, Srbija – Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić najavila je početak prikupljanja potpisa za beogradske izbore zakazane za 2. jun, uz saopštenje da će stranka ići u najširoj mogućoj koaliciji. Odluke su donete na Predsedništvu stranke, a Brnabićeva je istakla da će SNS sutra u 10 sati potpisati koalicioni sporazum sa strankama koje podržavaju dosadašnji razvoj Beograda pod vođstvom SNS.

Prema njenim rečima, stranka ima jasnu i dobru viziju za razvoj grada u skladu sa planom „Srbija 2027 – Skok u budućnost“. Razgovori na Predsedništvu stranke bili su fokusirani na trenutno stanje u zemlji i izazove sa kojima se Srbija suočava, uz prisustvo predsednika Srbije i člana SNS Aleksandra Vučića.

Za beogradske izbore, SNS je usvojila listu kandidata na sednici Gradskog odbora, a Gradska izborna komisija će sutra usvojiti modele obrazaca za prikupljanje potpisa. Brnabićeva je izrazila zahvalnost Beograđanima za prethodnu podršku i najavila da će ime liste SNS za beogradske izbore biti saopšteno sutra.

Kampanja SNS biće nešto drugačija ovog puta, sa ciljem da se čuje šta građani žele i da se u skladu sa tim odgovori na njihove potrebe. Brnabićeva se osvrnula i na najave dela opozicije o bojkotu izbora, naglašavajući da je opozicija odbila ponudu za unapređenje izbornih uslova.

Pored izbornih aktivnosti, Vlada Srbije formirala je radnu grupu za borbu protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope, sa Ivicom Dačićem i Petrom Petkovićem na čelu. Brnabićeva je istakla da će se Srbija boriti protiv ovog poteza, uprkos podršci određenih svetskih sila premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

Naglasivši da je situacija za Srbiju teška, Brnabićeva je poručila da će SNS nastaviti da se bori i da neće ćutke posmatrati dešavanja, posebno u svetlu 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma i neispunjenja obaveza od strane Prištine.